Muğla’da Çanakkale Zaferi Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 18.03.2022 00:00
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü Muğla’da törenlerle kutlandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törene Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve protokol üyeleri katıldı.

Şehitlikte düzenlenen törende Şehitler Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların ardından şehitlikler ziyaret edildi.

Tören programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açılış konuşmasını Menteşe Gazi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ufuk Uysal gerçekleştirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Öğün “Çanakkale” konulu sunumunda, Türk milletinin zaferiyle biten Çanakkale Savaşı’ndan çarpıcı ve ilgi çeken kesitler sundu.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması birincisi Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencisi Özge Bacakoğlu, ortaokullar arası şiir yarışması birincisi Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu öğrencisi Ela Nur Kadem ve kompozisyon yarışması birincisi Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Irmak Ovacık’a; Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Menteşe Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Dur Yolcu!” adlı oratoryo icra edildi. Çanakkale destanının anlatıldığı oratoryoda, Çanakkale kahramanları Seyit Onbaşı, Kınalı Hasan, oğlunu cepheye gönderen Türk kadını dramatize edildi. Program, Manisa Mehteran Takımı’nın söylediği coşkulu marşlarla son buldu.

Fuaye alanında ise 81 ilimizin şehitlerinin sembolik şekilde yer aldığı Türkiye haritası ve Çanakkale Şehitliği ile Çanakkale Savaşı fotoğraf sergisi davetliler tarafından beğeniyle gezildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.03.2022 00:00